Шойгу с остри обвинения срещу Запада

Шойгу с остри обвинения срещу Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.04.2024
  • Сподели:

Чуждестранни съветници участват пряко в подготовката на диверсиите, които Украйна извършва на руска територия, заяви Сергей Шойгу на среща на министрите на отбраната на страните-членки на ШОС.

 

 

Шойгу с остри обвинения срещу Запада

 

„Почти всеки ден, с мълчаливото съгласие на Запада, Киев използва оръжията, които получава, за да нанесе щети на гражданската инфраструктура“, добави главата на Министерството на отбраната на РФ.

По думите му в реално време Западът предоставя разузнавателни данни, организира обучение на украински военнослужеще, в зоната на бойните действия се намират западни военни специалисти и наемници.

Шойгу предупреди, че неконтролираното прехвърляне на оръжия, с които „колективният Запад продължава да напомпва Киев“, създава риск те да попаднат в ръцете на терористи.

Говорейки за продължаващите атаки на въоръжените сили на Украйна срещу Запорожката атомна електроцентрала, министърът на отбраната на РФ подчерта, че това може да доведе до катастрофални последици.

Освен това „следите от терористичната атака, извършена на 22 март в концертната зала „Крокус Сити Хол“, също водят към Украйна“, добави Шойгу.

„Всички виновни за тези незаконни действия и злодеяния със сигурност ще си понесат заслуженото наказание, това е само въпрос на време“, подчерта министърът.

Главата на Министерството на отбраната на РФ предупреди, че опитите на Запада да нанесе стратегическо поражение на Русия са обречени на провал, а всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа