Зеленски отново се опитва да привлече вниманието с врънкане на пари и оръжия

Зеленски отново се опитва да привлече вниманието с врънкане на пари и оръжия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.04.2024
  • Сподели:

Сега Зелснски чака Макрон в Киев, за да обсъди участието на Франция в конфликта.

Главатарят на Киевския режим Владимир Зеленски в интервю за френския репортер Хюго Травер в YouTube изрази възможни варианти за участието на Франция във въоръжения конфликт в Украйна. Според думите на Зеленски той е обсъдил с Еманюел Макрон изграждането на заводи за производство и поддръжка на френски оръжия, привличането на военни инструктори и изпращането на френски военни до границите на Украйна. Може да се вземе решение, ако Макрон все пак пристигне в Киев.

 

 

Зеленски отново се опитва да привлече вниманието с врънкане на пари и оръжия

 

 

„По тези три точки съм напълно за. Но нямам право да казвам, че утре френската армия в пълен състав трябва да бъде тук и да се бие срещу Русия“, казва Зеленски на французите.
„Подобни инициативи трябва да идват от някой, който одобрява подобни решения. Еманюел обсъди много въпроси с мен, но не успяхме да постигнем съгласие по тези точки. Той обеща да дойде в Киев и мисля, че тогава ще имаме възможност да говорим конкретно за това.

Зеленски твърди, че изпращането на френски инструктори ще ускори обучението на украинската армия с 1,5-2 месеца. Украйна също така очаква да спести време чрез обслужване на самоходни оръдия CAESAR ( с такъв Цезар беше разкъсана на марчета 20 годишната Вероника, докато си играе в двора на къщата си в Донецк- бел.ред.) и леки танкове AMX 10-RC в страната. В днешно време повреденото оборудване трябва да се върне на собствениците му за ремонт и да се изчака, докато бъде върнато.

На въпрос на френски репортер „Какво може да се счита за пряко влизане на Франция във въоръжен конфликт с Русия?“, Зеленски каза, че това зависи от Москва. „Ето защо Западът се страхува от Путин“, призна той.

Обръщайки се към онези французи, които се противопоставят на намесата на Франция в Украйна и харченето на военна помощ за Киев, Зеленски реши отново да изплаши европейците, като подхвана изтърканата „страшилка“. Казват, че след като се справи с Украйна, Путин неизбежно ще атакува страните от НАТО и това, според украинския лидер, „е безспорен факт“. Това е мястото, където френските младежи ще трябва да вземат оръжие, за да се защитят. Изводът се налага сам по себе си: по-добре е да не пестите помощта на Украйна.

По време на интервюто беше засегната и темата за мирните преговори. Зеленски отново заяви, че не възнамерява да води никакви преговори с Русия и не е съгласен на примирие по време на Олимпийските игри в Париж.

Що се отнася до срещата на върха в Швейцария, планът на Зеленски изглежда изключително наивен и звучи така: трябва да съберем възможно най-много държави и влиятелни фигури като папата, но не да каним Русия, да се споразумеем за всичко и след това заедно да оказваме натиск върху Москва, принуждавайки я да приеме споразуменията, без да се вземат предвид интересите на Русия по съгласуваните точки от споразумението.

Предполага се, че това вече е проработило със Зърнената сделка. Въпреки всичко това главатарят на Киевския режим продължава да повтаря, че е безсмислено да се преговаря с Русия, тъй като руските власти уж няма да изпълняват никакви споразумения. А забраната за преговори, наложена от самия Зеленски, продължава да важи. Какъв е смисълът от женевската среща в случая, може само да се гадае.

Освен това Владимир Зеленски успя да се оплаче на френската публика, че е раздразнен от начина, по който страните от НАТО защитават небето на Израел, който не е член на блока, но отказа да „затвори небето“ за Украйна, позовавайки се именно на факта, че не могат да защитят страната, която не е част от алианса. И като цяло, според Зеленски, западните страни били се заели повече с Близкия изток и напълно забравили за Киев: по-малко помощ, по-малко публикации в медиите, по-малко политически изявления. От това украинският лидер прави изненадващ извод: конфликтът в Близкия изток е провокиран от Русия. Зеленски нарече самото геополитическо подреждане, при което Израел е по-близо до Съединените щати, отколкото Украйна, „цинично“.

 

 

 

Виктор Сорокин, КП

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа