Грозна лъжа на принцеса Даяна видя бял свят, Великобритания е в шок

Грозна лъжа на принцеса Даяна видя бял свят, Великобритания е в шок
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.05.2024
  • Сподели:

Продадоха първия трудов договор на принцеса Даяна.

 

 

Първият документ за наемането на принцеса Даяна, на работа, докато все още е била обикновено английско момиче беше продаден на търг за 8470 паунда, пише "Телеграф".

Този договор разбуни духовете на Албиона, след като стана ясно ,че майката на престолонаследника  принц Уилям е "послъгала" за годините си.

Договорът от Solve Your Problem Ltd - агенция, предлагаща бавачки на богати и известни, е подписан от Даяна през май 1979 г., само няколко седмици след преместването й в Лондон .

Документът е попълнен със собствения почерк на Даяна, където тя неправилно е записала рождената си дата като „1960“ вместо „1961“. 

Продавачът вярва, че това е направено нарочно от Лейди Ди. 

Аукционерът Андрю Стоу казва: „На нашия клиент винаги са казвали, че това е направено умишлено, за да изглежда Даяна по-възрастна и следователно по-вероятно да си осигури работа в агенцията или поне по-високо заплащане.“ 

Документът е закупен от анонимен колекционер, базиран в САЩ, по време на онлайн търга, проведен от базираната в Бристол Auctioneum Ltd.

Имаше интерес от цял ​​свят, като кандидати от Америка, Хонконг, Канада и Австралия се опитваха да се сдобият с първия трудов договор на Даяна, допълва аукционерът Стоу, като уточнява:  „Този ​​договор е един от най-важните исторически кралски документи, изложени на търг през последните години. 

„На пръв поглед това е просто договор за ежедневна работа; част от офис канцеларски материали в шкаф за документи заедно със стотици други.

„И все пак малко повече от две години по-късно Даяна Спенсър щеше да стане принцеса на Уелс и нейният живот, както и цялата ни история, никога нямаше да бъдат същите.

 

Image

 

„Този ​​договор представлява една от последните останали снимки на „нормалния“ живот на Даяна.“

Смята се, че документът е първият официален трудов договор на Даяна, който я кара да изпълнява различни краткосрочни работни места като бавачка, помощник на майката и детегледачка.

 

Image

 

Преди това през 1978 г. Даяна е работила за приятели и семейство, неофициално. 

На друго място в договора работодателите са изброили някои от уменията на Даяна, включително „готвач – основно“, „домакинска работа“, „животни“ и „балетист“.

Solve Your Problem Ltd Ее била агенция за заетост, създадена от Мери Кук - някогашна португалска графиня - която се върна в Лондон след развода със съпруга си през 70-те години.

Агенцията се славела като висококласно заведение, проверяващо персонал за кралски резиденции и за домове на богати и известни със седалище в Лондон.

Договорът бил запазен от Кук като сувенир и в крайна сметка бил предаден на настоящите собственици, които сега го предлагат за продажба.

 

Станете почитател на Класа