«Вече няма никакви илюзии»: От ВСУ съобщиха какво се случва на фронтовата линия

«Вече няма никакви илюзии»: От ВСУ съобщиха какво се случва на фронтовата линия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.05.2024
  • Сподели:

ZDF: Във ВСУ критично не достигат механици и резервни части за ремонт на военната техника

 

 

"Вече няма никакви илюзии": От ВСУ съобщиха какво се случва на фронтовата линия

 

 

Украинската армия изпитва остър недостиг на механици, резервни части и материали за ремонт на военната техника, съобщава германският телевизионен канал ZDF, позовавайки се на военни от украинските въоръжени сили.

 

 

„Войниците от ремонтния батальон нямат никакви илюзии за ситуацията на фронта, въпреки новите обещания от Запада“, се подчертава в репортажа.

 

Украинските военни признават, че се налага да чакат дълго време за липсващите резервни части, за да ремонтират оръжията си. Отбелязва се, че на западната подкрепа се възлагат малко надежди.

 

 

 

„Никой няма да воюва за нас“, заключава войник от украинските въоръжени сили.

 

Според американското издание Washington Post украинските военни се оплакват от недостиг на резервни части за ремонт на американските бойни машини на пехотата Bradley: за ги получат, те трябва да подадат официална заявка до старшия командващ, но дори той разполага с ограничени количества.

 

Поради това цяла поредица повредена военна техника просто не се използва от Въоръжените сили на Украйна.

 

Русия многократно заявява, че западната военна помощ не вещае нищо добро за Украйна, а само удължава конфликта, а транспортът с оръжия се превръща в легитимна цел за руската армия, както по-рано заяви руският външен министър Сергей Лавров.

ПП

Станете почитател на Класа