Тръмп спечели първичните избори в Пенсилвания

Тръмп спечели първичните избори в Пенсилвания
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

Екс-президентът на САЩ Доналд Трамп побеждава на първичните избори) в щата Пенсилвания, предаде The New York Times.

 

 

Главните съперници на бившия президент - Ники Хейли, губернаторът на Флориди Рон Десантис и бизнесменът Вивек Рамасвами - по-рано обявиха, че се отказват от предвиборната надпревара.

Тръмп набира 82,6% гласове след обработка на 60% от бюлетените. Предизборният щаб на Тръмп публикува в социалната мрежа Truth Social съобщение с потвърждението на това, че той побеждава в Пенсилвания.

Тръмп вече набра необходимото количество гласове на делегати за издигане на кандидатурата му от републиканците за поста президент на САЩ.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън ще спечели първичните избори на демократите в Пенсилвания. Тази прогноза направи CNN.

Първичните избори в Пенсилвания избират делегати, които да подкрепят кандидат за президентската номинация на партията на предстоящия Национален конгрес на Демократическата партия. Според CNN Байдън получава подкрепата на повече от 91% от избирателите, което му гарантира гласовете на 147 делегати.

След резултатите от предварителните избори в Джорджия, проведени на 12 март, Байдън си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати на Демократическата национална конвенция, която ще номинира кандидат за президент на предстоящите избори на 5 ноември. Общо Байдън в момента печели повече от 2 хиляди делегатски гласа. За да спечели номинацията за президент на Демократическата партия на Националния конгрес, кандидатът трябва да спечели подкрепата на поне 1968 делегати.

 

 

 

 
 

Станете почитател на Класа