Губернаторът Салдо: Украинските войски подготвят Херсон за улични боеве

Губернаторът Салдо: Украинските войски подготвят Херсон за улични боеве
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.04.2024
  • Сподели:

Украинските войски подготвят контролирания от тях за сега град Херсон за улични боеве, съобщи губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо.

Според думите му противникът строи укрепления от бетонни конструкции, чували с пясък и скрап, блокпостове, барикади на втора и трета улична линия от Днепър.

 

 

Губернаторът Салдо: Украинските войски подготвят Херсон за улични боеве

 

 

„Не навсякъде в града, но в някои ключови направления се отчита възможността за нападение на Херсон откъм реката, позициите в жилищните сгради са адаптирани за защита“, каза той в интервю за РИА Новости.

По-рано беше съобщено, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) копаят окопи и усилват укрепленията на границата с Беларус. Украинските войски копаят окопи в горски пояс на пет минути път с кола от украинско-беларуската граница, като също така укрепват 1,5-метрови глинени стени с дъски, а на всеки няколко метра дървени трупи образуват определен заслон, който представлява импровизиран покрив, покрит с клони за камуфлаж и земя.
Освен това Салдо отбеляза, че украинските военни са адаптирали позициите си в жилищните сгради в града. Въпреки това, според губернатора на новия регион, войниците от въоръжените сили на Руската Федерация отдавна знаят за подобни действия на противника и тези данни ще бъдат взети предвид при освобождаването на Херсон.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа