«Позорът на Украйна»: В Индия се гаврят с танковете Abrams

«Позорът на Украйна»: В Индия се гаврят с танковете Abrams
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.04.2024
  • Сподели:

НТ нарече позор за танковете Abrams за тяхното извеждане от фронтовата линия в Украйна

 

 

"Позорът на Украйна": В Индия се гаврят с танковете Abrams

 

 

Украинските въоръжени сили бяха принудени да изтеглят танковете Abrams от фронтовата линия поради действията на руските дронове, което се превърна в „огромен срам“ за американската бойна машина, според репортаж на индийското издание на Hindustan Times.

 

 

„Огромен срам за американските „Ейбрамс“ в Украйна на фона на войната с Русия. Съобщава се, че Украйна е изтеглила (от фронтовата линия – ред.) бойните танкове „Ейбрамс“ М1А1, предоставени от САЩ“, посочва изданието. 

 

Както се казва в репортажа, американската армия призна, че Украйна е спряла да използва предоставените танкове поради активността на руските безпилотни самолети.

 

 

„Ейбрамс» не е защитен срещу „дроновете-убийци“.

 

 

“САЩ се съгласиха да изпратят 31 танка на Украйна през януари 2023 г., но бойното поле се промени значително оттогава… Съобщава се, че широкото използване на руските дронове за наблюдение и „дроновете-убийци“ усложни способността на Украйна да защитава танковете“, се отбелязва в материала.

 

Руските „дронове-убийци“ унищожиха пет от 31 американски танкове в Украйна само за два месеца, припомня Hindustan Times.

 

Асошиейтед прес, позовавайки се на източници от Пентагона, по-рано съобщи, че Украйна е изтеглила танковете Abrams от зоната на бойните действия, тъй като руските дронове ги правят твърде уязвими за използване. По-късно тази информация беше потвърдена от депутата от Върховната рада на Украйна Максим Бужански.

ПП

Станете почитател на Класа