Костадин Костадинов за скандала с изнасяне на български оръжия и държавната измяна на замесените в скандала

Костадин Костадинов за скандала с изнасяне на български оръжия и държавната измяна на замесените в скандала
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.04.2024
  • Сподели:

 

От нас се иска едно единствено нещо- да излезем и да гласуваме за свободата си. Това няма да ни коства нищо. Обратното обаче ще ни коства свободата.

 

 

Костадин Костадинов, лидерът на „Възраждане“ в ексклузивен коментар за Българска редакция News Front и Ефир.инфо по повод изтеклата информация, която сериозно забърква България в голям скандал, който тепърва предстои да бъде разследван и да се изучат последствията.
От изтеклата информация стана ясно, че висши български политици са провели тайна среща с представители на украинското разузнаване. На тази среща е обсъждано доставянето на български боеприпаси по сиви схеми за Украйна. Забърканите лица в случая са известни- Христо Гаджев* –председател на парламентарния Комитет по въпросите на отбрана на България

Справка*: Христо Гаджев е избран за председател на Комисията по отбрана в 48-ото и 49-ото НС

Като депутат Христо Гаджев е вносител в НС на основните решения, свързани с отбраната, както и с военната помощ, оказвана от България на Украйна през 2022 и 2023 година.

Едва месец след започването на Специалната военна операция на Русия в Украйна,  Христо Гаджев и други нардни представители от ГЕРБ внасят проект за решение на НС за предоставяне на военна и техническа помощ на Украйна, което не е разгледано от тогавашното мнозинство в НС.

В 43-тото НС под ръководството на Христо Гаджев Комисията по отбрана връща за преработване на МО Програмата за приоритетни инвестиционни разходи.

Христо Гаджев, заедно с други депутати от Комисята по отбрана, внася решение, с което се задължава МО да внесе всеобхватна и финансово обоснована програма за инвестиции в отбраната до 2032 година

На 5 юли 2023 г Христо Гаджев е сред депутатите внесли решение за ускоряване процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерство на отбраната. Решението има за цел да подобри ( ???)отбранителните способности на България и да даде възможност на МО да окаже по-пълна военно-техническа помощ на Украйна.

 

 

 

 

 

 

Христо Гаджев е и съвноситиел на решение на в 49-ото Народното събрание за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна, с което се дават на Украйна бронирана военна техника, въоръжение и резервни части с отпаднала необходимост от Министерство на вътрешните работи.

И фрапиращото в случая, че другото лице в тази тайна среща е не кой да е, а Адмирал Емил Ефтимов- Началник на Генералния щаб ВС Република България

 

От огласената информация, става ясно, че имаме основания силно да се тревожим за военновременните запаси, за държавния резерв и запасите на Министерството на отбраната на България. В тази връзка, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска прокуратурата да се самосезира. Имаме ли някакви резултати и какви последствия може да има за България, предвид глобалните сътресения в световен мащаб.

Малко напомняне за какво именно става въпрос:

На срещата се е обсъждало как да бъдат изнесени по сиви схеми български боеприпаси и въоръжение.

Ето и част от обсъжданите доставки:

Танкове Т-72 57 бр. ( по-рано военното ръководство на България планираше да предаде ( на безвъзмездна основа) посочените танкове на Украйна в рамките на преразглеждането на Стратегическата политика на отбрана, танковете се планираше да бъдат модернизирани при финасова подкрепа на Дания) на предприятията на МО България „Терем“ и боеприпаси към тях в количество 2000 бр;

122 мм САУ 2С1 „Гвоздика“-60 бр. И боеприпаси към тях 40 000 бр.

122 мм гаубици Д-20 24 бр. Боеприпаси към тях 7000 бр.

120 мм самоходен миномет „Тунджа“- 24 бр. И боеприпаси към тях 5000 бр.

82 мм миномети 120 бр и боеприпаси към тях 20 000 бр

Но в този документ, за който си говорим, става дума и за още нещо много интересно. За прехвърлянето към Украйна на ракетни комплекси „Точка“, които България притежава. Това са всъщност касетъчни бомби. Ние имаме поет ангажимент към ООН да ги унищожим. А в тази изтекла информация се говори, че американското посолство е обещало да съдейства така, че ракетите да се разглобят, да се закарат в Украйна и там да се сглобят отново. Тоест говорим за измама спрямо ООН.
И това, че се обсъжда такава чувствителна информация и откровена държавна тайна с представители на чужда държава за съжаление не е новост. Преди две години, ако не се лъжа, украинският посланик, който беше тук по онова време, каза в телевизионно участие, забележете, с колко оръжия разполагаме, тежки артилерийски установки. И посочи, че именно това оръжие може да им го дадем. И ние от „Възраждане“ пуснахме сигнал в прокуратурата. След което скоропостижно в рамките на десет дни този украински посланик беше отзован. И дойде сегашният посланик Олеся Илашчук- коментира лидерът на «Възраждане» Костадин Костадинов в интервю с Калина Андролова, който поиска прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка.


Костадин Костадинов: Резултати нямаме. Прокуратурата не се самосезира. Ние пуснахме сигнал, сега тепърва чакаме какво ще установи проверката. Но съм скептично настороен защото в България законите не се спазват, така че не вярвам да има някакъв резултат. Резултат ще има тогава когато „Възраждане“ започне да управлява държавата. И всичко това, което казваме, излезе окончателно наяве и стана ясно, че българските управници са предавали българските национални интереси на нашата страна.

Костадин Костадинов за скандала с изнасяне на български оръжия и държавната измяна на замесените в скандала

 

 

 

Хората замесени в скандала реагираха ли по някакъв начин, тоест, даже чисто поведенчески, те опревергаха ли тази информация и излязоха ли с какъвто и да било коментар?

Костадин Костадинов: Да. Христо Хаджев излезе още в същия ден в парламента на реплика, видимо изнервен, в която каза, че той не се е срещал с украинския посланик, а адмирал Ефтимов въобще не реагира по никакъв начин. Но реакцията на Христо Гаджев беше изключително показателна защото веднага след като отрече напусна парламента и следващите няколко часа го нямаше. Очевидно беше доста изнервен.


В такъв случай, предвид изтеклата информация и съобщения в медиите, че има отделно и аудиозапис на подобна среща, и предвид това, което казвате, че прокуратурата не се е самосезирала, можем ли да очакваме, че ще има какъвто и да е резултат, или те ще си подадат оставката, предвид, че си говорим за държавна измяна ( разглашаване на държавна тайна касаеща националната сигурност на България- бел.ред.)
Ако нашата прокуратура не реагира, това би означавало, че към момента нашите институции до такава степен са обхванати от чужди структури, че можем да се надяваме единствено на резултатите от изборите, които предстоят?

Костадин Костадинов: Да, точно така, за нас единственият шанс като народ и като държава това е на 9 юни „Възраждане“ да спечели изборите. Или поне да се превърне в толкова мощна политическа сила, че да станем незаобиколен фактор. Това е единственият шанс. Защото истината е, че нашите институции са превзети изцяло от американското посолство, те обслужват интересите единствено и само на Съединените Американски Щати и по никакъв начин не защитават интерсите на България.
Ако има такъв запис обаче, действително в който се  чува как Ефтимов и Гаджев договарят тази държавна измяна, това вече наистина ще се превърне в нещо изключително сериозно, защото прокуратурата може да разгледжа в момента само единствено публикации в медиите без абсолютно никакъв доказателствен материал обаче. Ако има такъв запис, това вече много променя нещата и в този случай смятам, че няма как да не бъде повдигнато обвинение.

 По повод смелостта да се говори истината и да се наричат нещата с истинските им имена и заплахите- получава ли заплахи лидерът на «Възраждане»

Заплахи получавам редовно и то от години, но не ме притесняват и ще ви кажа и защо. Човек сам избира как да живее- дали в страх или да посреща свободно предизвикателствата. Аз нямам намерение да прекарам живота си в страх, знам, че съм прав, и знам, че нямам друг път, освен този да се борим за свободата на нашия народ, защото в момента България е поробена държава. Свободата иска жертви, ако трябва ние ще ги дадем.

 По повод изборите:

Предвид информационното облъчване в условията на брутална информационна война. Насилствено карат българите да не вярват, че нещо зависи от нас, че нещо може да се промени, и се вкарва идеята, че няма смисъл да се гласува.

Костадин Костадинов: Това е най-успешната пропаганда и дезинформационна кампания на американското разузнаване в България. Защото тя наистина успя да накара милиони българи да не отиват да гласуват, внушавайки им, че като не гласуват, те наказват статуквото, а те всъщност по този начин бетонират статуквото. Така че, не само моят личен призив като гражданин на България, но и въобще нашият призив на «Възраждане» като основната политическа сила в нашата страна е максимално голям брой хора да излязат да гласуват, защото ние българите, трябва да разберем, че от нас в момента не се иска да умираме за свободата си. От нас се иска едно единствено нещо- да излезем и да гласуваме за свободата си. Това няма да ни коства нищо. Обратното обаче ще ни коства свободата.

Използването на български касетъчни боеприпаси от украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу жителите на Херсонска област може да бъде обсъдено в Организацията на обединените нации (ООН). Губернаторът на региона Владимир Салдо съобщи за това в своя канал в Telegram.

По думите му в края на март украинските въоръжени сили са обстрелвали град Альошки в Херсонска област. Салдо уточни, че в резултат на атаката с българско оръжие, прехвърлено в Украйна, са пострадали и къщите на етнически българи. Владимир Салдо припомни, че именно в това населено място живее най-голямата българска общност в региона.

 

 

A.Z

България ZOV

 

 

 

 

Станете почитател на Класа