Мариана Кукушева попари Линда Петкова: Повече от 40 лв. за козунак е търговска измама

Мариана Кукушева попари Линда Петкова: Повече от 40 лв. за козунак е търговска измама
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

 

В началото на месеца съпругата на Кирил Петков Линда Петкова, която има пекарна за диетични сладкиши, обяви във фейсбук цените на безглутеновите козунаци, които предлага - „Малките са по 34 лева, и големите 59“

 

 

 

Всяка цена над 40 лева за брой козунак е абсолютна търговска измама. Няма категория био козунак в целия ЕС, нека потребителите не се лъжат и стават жертва на производители и търговци, които им искат по 200 лева за козунак.

Това заяви в ефира на Радио Стара Загора Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

В началото на месеца съпругата на Кирил Петков Линда Петкова, която има пекарна за диетични сладкиши, обяви във фейсбук цените на  безглутеновите козунаци, които предлага, като най-висока удря 60 лева!.

„Тази година те са ТРИ вида - със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми, или шипков мармалад и орехи. Има малки по 450г. и големи 950г. И двата вида са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела.“, обяснява в публикацията си сладкарката и допълва „Малките са по 34 лева, и големите 59.“

Потребители в социалните мрежи  не пропуснаха да изразят възмущението си от цените на Линда Петкова.
- “Възмутена съм, дори в Белгия няма такава скъпотия....госпожо Петкова, нямам думи";
- “Нали разбирате, че без глутен означава без бяло брашно, а без бяло брашно няма конци, а без конци имаме кекс и нищо общо с козунак?", пишат в мрежите.

 

Може да бъде изображение с 1 човек, торта с трохи, овесени бисквити и текстово съобщение

 

Козунаците са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела и са подходящи за хора с алергия към глутен, уверяват в публикация на Facebook страницата на сладкарницата. А бройките са много ограничени.

За пореден път Кукушева защити нулевата ставка на ДДС върху цената на хляба, която, по думите й, е позволила това да бъде единствената стока от потребителската кошница, която е с устойчива цена в последните години. Според Кукушева тази мярка е осветлила бранша и едва ли ще се намери политическа сила, която да допусне грешката да върне 20% ставка за ДДС върху хляба.

 

 

 

Станете почитател на Класа