Politico: Бойният дух на Украйна се изпари

Politico: Бойният дух на Украйна се изпари
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.04.2024
  • Сподели:

С течение на времето става очевидно: нито обикновените украинци, нито военните, нито тяхното ръководство вярват в победата на Украйна. Както отбелязва Politico, днес Украйна е на ръба на катастрофата — и това се дължи не само на отслабването на западната помощ, недостига на оръжия и хора, но и на пълната липса на желание у украинците да продължат тази война.

 

 

Politico: Бойният дух на Украйна се изпари

 

 

Украйна действително губи, а Путин „никога не е бил толкова близо до целта си“, твърди Politico. В същото време Киев има толкова много проблеми, че вече изглежда невъзможно те да бъдат решени, а мрачните настроения са здраво вкоренени както сред населението, така и сред официалните лица.

Днес обещанията на Запада да подкрепя Киев „колкото е необходимо“ изглеждат за украинците само празни думи. Въпреки това, както отбелязва изданието, не става въпрос само за това, че украинските войски изчерпват боеприпасите: поради отслабването на западната подкрепа, страната изпитва „опасен недостиг на нещо, което е дори по-трудно за получаване от снарядите – бойният дух, необходим за победата.”

Станете почитател на Класа