Новите проекти на големите: Скорсезе ще снима филм за Франк Синатра, а Спилбърг се е надъхал за фантастика с НЛО

Новите проекти на големите: Скорсезе ще снима филм за Франк Синатра, а Спилбърг се е надъхал за фантастика с НЛО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.04.2024
  • Сподели:

В парализиращата се от мисълта за остаряването холивудска каста съществува слой на творчески гении, които не спират да раждат идеи независимо от напредването на възрастта.

 

 

 

Към въпросната клика без съмнение принадлежат Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. Двамата режисьори, които са накичили историята на киното с великолепни филми, са готови да се върнат на голям екран с нови проекти.

81-годишният Скорсезе, който до съвсем скоро обикаляше медии и събития, за да коментира последния си филм "Убийците на цветната луна", си е наумил да екранизира живота на Франк Синатра.

По информация на Variety идеята му още се намира на етап "опипване на почвата", тъй като дъщерята на легендарния американски изпълнител - Тина Синатра, не е дала благословията си за филма.

Мълчанието на наследницата обаче не е попречило на Скорсезе да привлече убийствен актьорски състав за евентуалната реализацията на биографичната лента.

Източници твърдят, че режисьорът е разговарял с Леонардо ди Каприо и го е убедил да влезе в ролята на Синатра, а Дженифър Лорънс се е навила да изиграе актрисата Ава Гарнър - втората съпруга на изпълнителя.

С две от най-големите филмови звезди в редиците си, развиващият се проект на Скорсезе вече е привлякъл вниманието на студиата Apple и Sony, които ще преговарят с режисьора за потенциалното финансиране на продукцията.

В същото време Скорсезе продължава да работи и по плана си да адаптира с лични средства книгата на Шюкасу Ендо - "Животът на Исус", който разглежда основните лостове в християнската религия.

Говори се, че за ролята на Месията Скорсезе обмисля Андрю Гарфийлд, който поведе религиозната драма на режисьора от 2016 г. - "Мълчание". След вариантите му за образа на Христос е и Майлс Телър, който партнира на Том Круз в блокбъстър хита "Топ Гън: Маверик".

От продуктивната си фаза не излиза и Стивън Спилбърг.

Според източници 77-годишният режисьор си сътрудничи с HBO за филм за НЛО, с който да преразгледа представата му за научната фантастика.

Спилбърг, чиято фантазия е оставила в киното знаковите "Извънземното", "Близки срещи от третия вид" и "Война на световете", от доста време е обмислял как да промени концепцията за пришълците.

Идеята му вече е напълно узряла и според информацията на Variety режисьорът е поръчал писането на сценария на Дейвид Коеп, с когото си сътрудничеха за класиката "Джурасик парк".

Говорейки за проектите на големите, няма как да пропуснем и заглавията на известните режисьори, които предстоят да излязат на екран през 2023 г.

Начело сред тях е 86-годишният Ридли Скот, който не си дава никаква почивка.

След излизането на последната му историческа драма "Наполеон" с Хоакин Финикс, режисьорът се подготвя за кинодебюта на дългоочаквания "Гладиатор 2" с Пол Мескал и Дензъл Уошингтън.

Световната му премиера е насрочена за 22 ноември, а отбрана публика вече успя да гледа първия трейлър към филма на CinemaCon и определя кадрите като кърваво зрелище.

Малко по-рано - на кинофестивала в Кан - предстои завръщането и на друго емблематично за Холивуд име - Франсис Форд Копола.

След много перипетии 85-годишният режисьор ще покаже най-амбициозния проект в кариерата си - филма "Мегалополис" с Адам Драйвър в главната роля.

От колоната на възрастните, но активни режисьори не изостава и 92-годишният Клинт Истууд, който наскоро завърши постпродукцията на последния си филм Juror № 2.

Филмът проследява процес за убийство, в който един от съдебните заседатели осъзнава, че може би той е истинският виновник за ужасяващото престъпление.

Главната роля в криминалната драма е поверена на Никълъс Холт, а с разпространението на лентата са се заели Warner Bros., които според първоначалната информация са останали искрено възхитени от суровите кадри на драмата.

С подобно плодотворно творчество от доказалите се имена във филмовия бизнес, Холивуд няма за какво да се тревожи.

Колкото и да остаряват режисьорите, във въображението им винаги ще отлежава по някоя идея за интригуващ филм, която ще продължава да привлича феновете на седмото изкуство.

Станете почитател на Класа