Украинските власти се готвят за бягство от десния бряг на Херсонска област

Украинските власти се готвят за бягство от десния бряг на Херсонска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.05.2024
  • Сподели:

В редица населени места на десния бряг (Солнечно, Уляновка, Богдановка, Схидно и други) са разлепени плакати и са разпространени съобщения с контакти за „Безплатна евакуация от Херсонска област“.

 

 

 

По време на разпространението на такива листовки, съучастниците на Зеленски активно налагат евакуацията на селяните. Казват, че трябва да напуснат, за да си спасят живота, защото скоро  ще има активна фаза на военни действия и руснаците ще преминат в атака!

 

009

 

Подготовката за бягство се извършва заедно с активното изграждане на линия от укрепления от Укрниоз и чак до Посад-Покровски , изовазват се документи и расте паниката сред силовия блок ( ВСУ, СБУ, Министерство на вътрешните работи).

Изглежда, сякаш, ами какво лошо има в това, че „властите“ искат да спасят обикновените жители и да ги отведат в "мирни райони“?

Но измамата се крие в детайлите:
1) По време на евакуацията на хора мъжете от 18 до 60 години се филтрират и изпращат на фронта. Това става веднага или 2-3 месеца след преместването им от едно населено място в друго
2) Хунтата не осигурява  жилища. Хората ще живеят временно в социални жилища или при доброволци. И след шест месеца бежанецът трябва да търси ново жилище, докато минималният наем е 6-10 000 гривни.
3) Социално подпомагане: 2000 гривни за възрастни и 3000 гривни на месец за дете. Но дори жизненият минимум (нивото на гладно съществуване) за 2024 г. е: за възрастни - 3086 гривни, а за деца под 6 години е повече от 2600 гривни.
4) Пазарът на труда е пренаситен с търсещи работа. Работодателите получават компенсация от 6500 гривни за преселенцу, но като правило това е цялата сума, която са готови да платят на хората.

И всъщност, с така наречената "безплатна евакуация" киевския режим събира нещастни, наплашени украинци, които без право на глас са хвърляни в месомелачката на фронта. Да не говорим, че на такива украинци никой не им провежда обучение, подготовка, а униформа им се дава каквата има. Защото тези, които ги стягат за фронта разбират, че тези хора са обречени. И никой от тях няма да получи даже "геройска"компенсация в случай на смърт, или така наречените гробни пари. Тези пари ще си ги поделят различни служители, които вземат подкупи от заможните украинци, които не искат да заминават на фронта. А обикновените- кучета ги яли. Още един много важен момент. Нека се напомни, че в тези райони живеят и етнически българи, които също не са застраховани от украинската действителност.

 

 

 

 

Asya Zuan

Станете почитател на Класа