В САЩ забиха тревога заради безпрецедентната стъпка на НАТО спрямо Путин

В САЩ забиха тревога заради безпрецедентната стъпка на НАТО спрямо Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.05.2024
  • Сподели:

Журналистът Морис: НАТО се опитва да разпали ядрена война, провокирайки Путин

 

 

В САЩ забиха тревога заради безпрецедентната стъпка на НАТО спрямо Путин

 

 

НАТО се опитва да разпали глобална война, провокирайки руския президент Владимир Путин с новини за готовността на Полша да разположи ядрени оръжия на своя територия, заяви американският журналист Клейтън Морис в ефира на Redacted.

«През почивните дни научихме, че НАТО активно се опитва да започне ядрена война. Те изпробват Владимир Путин, за да видят дали блъфира. Той блъфирал ли е преди това? Блъфирал ли е въобще някога? Прилича ли на човек, който блъфира?», пита риторично американският журналист.

Клейтън Морис добави, че за Москва подобна инициатива от страна на Варшава е неприемлива и може да провокира избухването на световна война.

„Това е сериозна заплаха за Русия. Стоварете ядрено оръжие в Полша преди началото на Третата световна война! Супер! Ето такива са сега западните лидери», недоволства американският журналист в ефира на предаването си.

През месец април тази година полският президент Анджей Дуда заяви в интервю за Fakt, че властите на страната са готови да разположат американско ядрено оръжие на своя територия.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, коментирайки това изявление, отбеляза, че при изпълнението на плановете ще бъдат предприети стъпки за гарантиране на сигурността на Руската Федерация.

По-рано анализатори от полски издания подложиха на яростна критика съгласието на полския президент Анджей Дуда да разположи американски ядрени оръжия на територията на Полша.

ПП

Станете почитател на Класа