Проф. Стив Ханке сред 500-те най-влиятелни личности във Вашингтон

Проф. Стив Ханке сред 500-те най-влиятелни личности във Вашингтон
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.05.2024
  • Сподели:

 

Списание Washingtonian magazine и тази година направи своя топ 500 най-влиятелни личности във Вашингтон. 

 

 

Класацията е национална и включва хора, “които не са избрани (бел.ред. - в управлението), но които оформят законите и политиките, които управляват нашата нация и в крайна сметка влияят на хода на историята. Въпреки това, което се казва в новините, мнозинството от тези жители на Вашингтон се интересуват дълбоко от тази страна и се застъпват за промени и идеи, които вярват, че ще направят нацията по-добра. Това, което следва, е нашият списък с 500 от тези силни хора.”.

Категориите са 20 и включват всички най-важни сфери, сред които - здравеопазване, мигрантски политики, международни отношения, национална сигурност, енергетика, екология и околна среда и, разбира се, икономика.

Именно в категорията “Икономическа политика” е номиниран проф. Стив Ханке, този път заради научното си изследване върху негативните последици от Covid ограниченията.
Ето какво още пишат от Washingtonian magazine:

Книгата на проф. Ханке - “Проработиха ли локдауните? Присъдата за Covid ограниченията” беше публикувана от Института по икономически въпроси в Лондон. Неговото изследване,заключава, че блокирането, поне през пролетта на 2020 г., има само малък ефект върху нивата на смъртност. Но излседването на Ханке е повлияло значително на разследването на “Комисията за надзор на Камарата на представителите”, която проверяваше  едективни ли бяха политиките за блокиране.

 

Инфо за проф. Ханке:
Образование: Университет на Колорадо Боулдър. 
Най-добрият съвет за кариера, който някога е получавал: „Работете здраво и дръжте носа си на мелницата.“

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа