Макгрегър: Западната помощ за Украйна може да доведе до война между Русия и Европа

Макгрегър: Западната помощ за Украйна може да доведе до война между Русия и Европа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.05.2024
  • Сподели:

Продължаването на предоставянето на помощ от Запада на въоръжените сили на Украйна може да доведе до война между Европа и Русия, предупреди в социалната мрежа Х бившият съветник на Пентагона, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър.

 

 

Макгрегър: Западната помощ за Украйна може да доведе до война между Русия и Европа

 

 

„Като се има предвид, че украинските сили търпят поражение и загиват, би било разумно да спрем по-нататъшната военна подкрепа и да посъветваме Киев да поиска прекратяване на огъня“, написа той.

Така Макгрегър отговори на изказването на британския външен министър Дейвид Камерън, че британското оръжие може да бъде използвано за удари по руска територия. Според Макгрегър Москва няма да търпи удари по своя територия.

В резултат всичко може да доведе до война между Европа и Русия, за която въоръжените сили на САЩ не са готови, заключи той.

На 2 май «Ройтерс» публикува материал за посещението на британския премиер в Киев, по време на което той заяви, че Украйна има право да нанася удари по руска територия с британско оръжие.

Освен това, според The ​​Times, началникът на щаба на отбраната на британските въоръжени сили, адмирал Тони Радакин, тайно помага на въоръжените сили на Украйна с военни планове, по-специално той съдейства на Киев при разработването на стратегията за удари срещу кораби на Черноморския флот на ВМФ на РФ.

Впоследствие на британският посланик в Москва Найджъл Кейси бе изразен протест срещу изказванията на Камерън.

Както отбелязва Министерството на външните работи на РФ, неговите враждебни изявления противоречат на уверенията на Лондон, че предоставените на Киев крилати ракети с голям обсег няма да бъдат използвани за удари срещу Русия.

Така Великобритания де факто се призна за страна в конфликта в Украйна, допълват от руското ведомство.

ПП

Станете почитател на Класа