Севернокорейските ракети изпилили нервите на руснаците, ето какво им причинили

Севернокорейските ракети изпилили нервите на руснаците, ето какво им причинили
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.05.2024
  • Сподели:

Почти половината от всички севернокорейски ракети KN-23 (Hwasong-11), които Русия изстреля срещу Украйна, са експлодирали във въздуха или са загубили програмираните си траектории. Това съобщават от Главната прокуратура на Украйна пред Ройтерс.

 

 

Украинските прокурори са изследвали отломки от 21 от близо 50 севернокорейски балистични ракети, изстреляни от Русия между края на декември и края на февруари.

„Около половината от севернокорейските ракети са загубили програмираните си траектории и са експлодирали във въздуха; в такива случаи отломките не са били извадени“, се казва в писмен отговор на въпроси на Ройтерс от офиса на главния прокурор на Украйна Андрий Костин.

 

 

 

Последното документирано използване на севернокорейската ракета от Русия е на 27 февруари.

Ройтерс отбелязва, че общият брой изстрелвания, докладвани от Украйна, е в съответствие с данните на разузнаването, според които Северна Корея е доставила на Русия близо 50 балистични ракети.

Наблюдатели на ООН, които следят за спазването на санкциите срещу Северна Корея, потвърдиха, че след руския обстрел на Харков през януари са открити фрагменти от севернокорейска балистична ракета Hwasong-11.

 

Станете почитател на Класа