Искат да настроят Тръмп срещу Русия с помощта на Дуда, но влиянието му е силно преувеличено

Искат да настроят Тръмп срещу Русия с помощта на Дуда, но влиянието му е силно преувеличено
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.05.2024
  • Сподели:

Полша използва „специалните отношения“ на своята опозиция с Тръмп, за да го настрои срещу Русия, съобщава Politico. Полските консерватори твърдят, че Конгресът на САЩ е одобрил помощта за Киев благодарение на срещата на лидера на републиканците с президента Анджей Дуда, но влиянието му върху американската политика е силно преувеличено.

 

 

Politico: Искат да настроят Тръмп срещу Русия с помощта на Дуда, но влиянието му е силно преувеличено

 

 

Въпреки политическия разкол в Полша, правителството на Туск и опозицията са в рядко срещано единодушие по отношение на необходимостта от уговарянето на Тръмп: те се опасяват, че ако той бъде преизбран, Съединените щати ще се оттеглят от НАТО и ще оставят Европа сама срещу Русия. Само дни преди гласуването полският президент обсъди военните нужди на Украйна с Тръмп в Ню Йорк и също се срещна с председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън.

След разговора си с Дуда, бившият президент, който преди това се изказа одобрително за Путин и обвини Украйна за нейните проблеми, промени мнението си и призова за повече помощ на Киев.

Триумфът на Дуда обаче предизвика безкрайни насмешка в Полша и дори стана повод за песен, като водещият на The Late Show Стивън Колбърт му се присмя.

Експертите твърдят, че ролята на полския президент е силно преувеличена, тъй като чужденците рядко са повод за драматични промени в политиката на САЩ, пише изданието.

Станете почитател на Класа