Нова свирепа атака по Харков

Нова свирепа атака по Харков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.05.2024
  • Сподели:

14 жилищни сгради, 3 коли, медицинско заведение, общежитие, офис сграда, 8 частни къщи, гаражи, кафенета бяха повредени в Шевченковския и Киевския район на Харков.

 

 

8 частни къщи, гаражи, кафенета бяха унищожени, а 16 души са ранени. Това съобщи ръководителят на Областната военна администрация (ОВА) на Харков Олег Синегубов, цитиран от АрміяInform.

Според него около 15 населени места в Харковска област са били поразени от руски артилерийски и минометни удари: Синковка, Петропавловка, Котляровка и други. От въздушни удари са поразени населените места Синкивка, Веселе, Бели Колодяз, Дорошивка и Харков.

„6 май, 02:30 ч. село Золочев, Богодуховски район. В резултат на обстрела с КАБ са повредени: сградата на Детско-юношеската спортна школа, селския съвет, сградата на Детско-юношеската спортна школа, културния дом, социалното осигуряване, съда, ж.к. и преди това 10 частни къщи. Пряко попадение унищожи котелното на Детско-юношеската спортна школа и две частни къщи. 59-годишна жена е получила охлузни наранявания и контузни рани“, каза началникът на ОВА.

Освен това Олег Синегубов отбеляза, че 79-годишен мъж е ранен в резултат на обстрела на село Кившаривка в района на Купянск със зенитна ракета.

Руската армия обстрелва и село Моначиновка в Купянския район. Най-малко 15 жилищни сгради са повредени в резултат на вражески обстрел с КАБ. Ранени са двама мъже на 34 и 66 години. Починала е 88-годишна жена.

Руската армия отново е обстреляла жилищни квартали на Херсонска област, един човек е ранен.

Харков е подложен на обстрел през последните няколко дни. При нападението на 5 май беше ранено дете. На 3 май пък бяха разрушени 30 жилищни сгради и беше убита възрастна жена

Според Института за изследване на войната (ISW), руските сили формират Северна група войски от части на Ленинградския военен окръг за провеждане на операции в Белгородско-Харковското оперативно направление.

От там смятат, че Кремъл не разполага с достатъчно сили, за да превземе Харков или Суми.

Украинските официални лица все по-често предупреждават за заплахата от евентуална бъдеща руска офанзива за превземане на Харков. Руските военни обаче не разполагат с необходимите сили за превземане на града. В същото време руските настъпателни операции срещу Харков и Суми ще отвлекат и прехвърлят отбраната Сили от други, по-важни участъци на фронта, обясняват от там.

 

Станете почитател на Класа