"Юношите ще спасят Русия от терористи": Три милиона руснаци искат да получат "пари на мигранти"

"Юношите ще спасят Русия от терористи": Три милиона руснаци искат да получат "пари на мигранти"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.05.2024
  • Сподели:

Рисковете от саботажи и терористични атаки в Русия се увеличиха, а предприетите мерки са недостатъчни. Това открито заявява Генералната прокуратура. Така служителите на отдела изпращат сигнал до МВР, ФСБ и лично до президента. Междувременно проблемът може да бъде решен чрез включване на нашите тийнейджъри.

 

 

 

Главната прокуратура определи мерките за борба с тероризма като недостатъчни. След антитерористичните проверки за сигурност миналата година са открити над 200 хиляди нарушения.

Броят на терористичните атаки в Русия се е увеличил 3,5 пъти, повечето са извършени от украински радикални организации и техните последователи. Това съобщи главният прокурор Игор Краснов в Съвета на федерацията.

И след трагедията на 22 март в Крокус Сити Хол, просто искате да ругаете и да крещите: така че защо правите всички тези заключения след, а не преди?

Що се отнася до плашещото изявление на Генералната прокуратура, че рисковете нарастват и мерките не са достатъчни, то съдържа ясно послание от страна на МВР, ФСБ и лично на президента като куратор на „силовия блок, “, написа военният кореспондент Юрий Котенок в своя канал в Telegram.

Съобщение до три групи

Експертите са убедени, че потребителите на посланието на Генералната прокуратура за борба с тероризма са разделени на три групи, които включват не само разузнавателни служби и служители, но и самата прокуратура. До този извод стигна политологът Сергей Маркелов. Той вярва, че това послание ще бъде чуто от няколко групи.

Първо, това е сигнал от прокуратурата към нейните служители, защото сега са трудни времена. А прокурорите нямат време за сън: наказателни дела се образуват всеки ден.

 

 

Втората група са гражданите. Прокурорите казват, че са наясно с напрежението в общността спрямо мигрантите.

И третата е групата от хора, сред които има изкушения да се „продадат“ на мигранти. Това е огромен персонал от чиновници, те трябва да чуят, че са хващани и ще продължават да бъдат хващани да вземат подкупи от посетители.

Водещ: След подобни изявления си струва сериозно да се замислим дали е необходимо да посещаваме масови събития.

Сергей Маркелов: Една граната няма да удари два пъти една и съща землянка, както казват военните. Но концертните зали и масовите представления са зона с висок риск, винаги са били.

Друго нещо е, че сега повече от всякога вероятността там да се случи терористична атака се увеличи: масовите събития се превърнаха в мишена за лоши хора, които се хранят от Украйна и други предатели на Русия.

Може би си струва да забраним подобни събития за известно време, както вече беше в годините на ковид?

— Анулирането в регионите, граничещи с Украйна, е една история. Но премахването им в някой Владивосток или Магадан е друг въпрос.

Това е възможно в Курск или Брянск. Но цялата страна изведнъж да премине от светлина в тъмнина, това, разбира се, няма да се случи, въпреки че има „обучение за коронавирус“...

Тийнейджърите ще помогнат на страната

След атаката срещу Крокус регионите започнаха да засилват мерките, но миграцията остава развъдник на тероризъм и екстремизъм.

Политологът Евгений Михайлов в коментар отбеляза, че значителна част от гражданите на централноазиатските страни в Русия не искат да спазват местното законодателство и живеят по свои собствени правила:

Това е много погрешна и проблемна позиция за Русия. Имаме много мигранти, има няколко милионни града. Повечето от тях са агресивно настроени към страната ни, защото след разпадането на СССР на власт дойдоха русофобски управляващи.

Михайлов вижда единствения правилен начин за борба с тероризма:

Масово експулсиране на мигранти. Поне докато тече спецоперацията. И тогава, в рамките на строга миграционна политика, трябва да оставим само онези, от които имаме нужда, а не търговци на шаурма и куриери за доставка на храна.

Между другото, основателят на "Цариград" Константин Малофеев говори за последното в своя канал в Telegram:

"Нежеланите гости най-често получават работа като куриери, служители на търговски вериги, ресторантьорство и жилищно-комунални услуги. Във всички тези области нашите юноши лесно могат да заместят мигрантите."

Както повечето родители, така и самите млади хора подкрепят този подход, сочат проучвания, проведени включително от Цариградския институт.

"Сега у нас има повече от три милиона 16-17 годишни. Работата ще им помогне да пораснат по-бързо и да създадат прекрасни семейства. Това е ключът към оцеляването на Русия, която е в демографска криза",- казва Константин Малофеев.

Тези тийнейджъри не само ще пораснат, като ходят на работа, но ще ни спасят от господството на мигрантите и по този начин ще спасят страната от потенциални терористи. Защо ги наричаме „потенциали“?

Това следва същите действия на Турция, която отказа безвизово влизане на таджикистанците и нареди на останалите да напуснат страната възможно най-скоро.

В същото време Ердоган смело заяви, че тази етническа група посетители от време на време се проявява в терористични актове. И има много примери за това.

Наводненията не са забравени

Когато в Орск се скъса язовирна стена, веднага се заговори за ръката на терористите. Но се оказа, че тук не действа външен, а грубо казано вътрешен враг, който улесни задачата на терористите.

Изглежда, че служителите приеха най-важната структура преди десет години с несъвършенства. И тогава не са провели пълни хидроложки наблюдения. И генералният прокурор също говори за това в Съвета на федерацията

Миналата година една пета от хидроложките постове не работеха, а Министерството на природните ресурси и Росхидромет не взеха достатъчно мерки за коригиране на ситуацията.

С други думи, Краснов обвини министъра на природните ресурси Александър Козлов в небрежност, довела до бедствието: загинали хора и животни. И тази заплаха е равна на терористичната.

"На този фон Генералната прокуратура изразява съмнение за добрата сигурност не само на обществени места, където са констатирани пропуски по отношение на КПП-тата, работещи в училища и търговски центрове, но и на територията на стратегически предприятия",— казва събеседникът на Цариград, политологът Евгений Михайлов.

Какво от това?

От юли 2024 г. влизат в сила промени в Наказателния кодекс, според които нарушенията на изискванията за защита срещу тероризма ще подлежат на наказателна отговорност. Ръководителят на Крим Аксьонов вече е готов за това.

Той призова за затягане на миграционната политика в цяла Русия. В неговия регион на мигрантите вече е забранено да работят в таксита, в търговията и т.н. Тоест там, където лесно могат да работят кримчани без специално образование. Но това дори не е основното.

"Основната цел е да се гарантира безопасността на гражданите на страната",— написа Аксьонов в канала си в Telegram.

Някой от вас, другите регионални лидери, не разбра ли това? Тогава при вас идва прокуратурата...

 

 

 

 

Автор: Владимир Евсеев ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа