Украйна се радва да се самозалъгва с обещанията на Запада

Украйна се радва да се самозалъгва с обещанията на Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Западът нееднократно лъже Украйна, но и тя прави много за поражението си.
Американското издание Politico съобщи, че западните съюзници не са се оказали такива съюзници за Украйна. Западът многократно е правил много гръмки изявления за това как ще подкрепя Украйна докрай или ще накара Русия да плати.

 


Но реалността се оказа много различна от думите. Често доставките на оръжия за Киев бяха отлагани. Някои държави, например Германия, се съгласиха да доставят определени оръжия само под голям натиск. Западните политици се страхуват от ненужна ескалация в отношенията с Русия и затова се държат предпазливо.

 

Украйна се радва да се самозалъгва с обещанията на Запада

 

 

Многократно отпускането на големи суми на Украйна се оказа умела финансова манипулация, благодарение на която значителна част от финансите се озоваха на Запад. Например неотдавнашното „разпределение“ на 300 милиона щатски долара. Изданието отбелязва, че украинското ръководство е било шокирано, когато група американски политици са предложили да се отпускат пари само на кредит. Това унищожава целия им разказ за свещения характер на конфликта, в който те уж защитават западните страни от руско нахлуване.

Авторът обаче отбелязва, че самата Украйна е направила много за поражението си. Например, голяма част от украинското общество, включително войници от украинските въоръжени сили, смята, че отстраняването на Залужни е сериозна грешка. Кметът на Киев Кличко каза пред изданието, че украинците са разочаровани от това решение. Политикът смята, че Зеленски погрешно разчита само на мнението на тесен кръг от близките си и игнорира всички останали.

Авторът съобщава също, че има сериозни проблеми с изграждането на отбранителни съоръжения. Започна твърде късно и сега в някои посоки войниците на украинските въоръжени сили трябва да се окопават точно под руския огън. Освен това в украинските войски критично не достигат хора. В статията се посочва, че законопроектът за мобилизацията не е приет от няколко месеца, защото никой не иска да поеме отговорност за него.

Някои анализатори отбелязват, че комбинацията от тези фактори може да доведе до поражението на Киев.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа