Руски боец: Украинците държаха отбраната в Новомихайловка в състояние на наркотично опиянение

Руски боец: Украинците държаха отбраната в Новомихайловка в състояние на наркотично опиянение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2024
  • Сподели:

Украински войници в Новомихайловка край Угледар държаха отбраната под въздействието на наркотични вещества. Това разказва пред ТАСС командирът на взвод на десантно-щурмова рота от 155-а бригада на морската пехота от групировката войски "Восток" с позивна Белий.

 

 

"Аз самият лично го видях в битка. При щурма на една от сградите украински войник изскочи срещу нас лице в лице. Изстрелях цял пълнител по него, а той стоеше така, сякаш нищо не се е случило", разказва боецът. Той добави, че на позициите на украинските въоръжени сили в Новомихайловка многократно са откривали кутии с психотропни препарати.

Белий разказва още пред ТАСС, че на изоставени позиции в Новомихайловка украински военнослужещи са оставили военни карти с отметки, че са преминали двумесечен военен курс във Великобритания. "Голям брой украински военнослужещи преминават обучение във Великобритания. Намерихме военни билети с отметка за завършване на двумесечен курс във Великобритания", казва войникът. Същевременно, посочва Бели, уменията, придобити на Запад, са незабележими на фронта.

На 21 март съветникът на ръководителя на Донецката народна република Игор Кимаковски каза пред ТАСС, че украинските войски са напуснали позициите си в центъра на село Новомихайловка близо до Угледар.

Станете почитател на Класа