BLM кметът на Вашингтон вече иска „финансиране на полицията“, заради ръст на убийствата

BLM кметът на Вашингтон вече иска „финансиране на полицията“, заради ръст на убийствата
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    30.07.2021
  • Сподели:

Кметът на Вашингтон, окръг Колумбия, Мюриъл Баузър, която някога беше накарала да изпишат пред Белия дом, „Черните животи имат значение" сега иска да наеме още полицейски служители и да отвори отново съдилищата, като се позовава на увеличаване на броя на убийствата в столицата на САЩ.


Намаляването на бюджета на полицията за 2021 г. с 15 милиона щатски долара провали набора, в резултат на което бяха наети само 42 нови служители, за разлика от 250 през нормална година, каза Боузър. Тя призова за още 11 милиона долара, за да наеме и обучи още 20 служители през текущата финансова година и 150 през 2022 г. Предложението обаче е малко вероятно да бъде одобрено от градския съвет.


Боузър и шеф Робърт Конти от столичното полицейско управление (MPD) също се оплакаха, че федералните прокурори - които имат юрисдикция в столицата - все още не са повдигнали обвинения по повече от 2000 дела и че съдилищата, затворени поради пандемията, все още не са отворени напълно.
„Както и да го погледнете, системата не работи с пълен капацитет и това означава, че правосъдието се забавя", каза тя.


Досега тази година в района са убити 112 души, един от които е шестгодишната Ния Кортни, убита при престрелка в началото на месеца. Конти посочи за заподозрян 22-годишния Марктуан Харгрейвс и каза, че убийството може да е свързано с трафика на наркотици, в което обвинен баща й, Нико Грифин.


В писмо до членовете на съвета миналата седмица Боузър вече призова за „силно, устойчиво полицейско присъствие", като се позова на „продължително нарастване на насилието с оръжие през последната година".


Афро-американските жители на Вашингтон отдавна се оплакват, че градът пренебрегва високите нива на престъпност и насилие в южните части на града, където преобладаващо те живеят. За разлика от това, стрелбата миналата седмица на улица с луксозни ресторанти, обитавана от по-богатите жители, привлече вниманието на националните медии.


Вниманието на Боузър към престъпността дойде след една година застъпничество от името на групи като Black Lives Matter, които открито призоваха за „де-финансиране на полицията" и определяха самата полиция като вътрешно расистка. Миналия юли, по време на бунтовете пред Белия дом, Боузър посочи уличен ъгъл наречен Black Lives Matter Plaza и накара градските служители да напишат думите по протежение на 16-та улица на северозапад.


Междувременно групите, призоваващи за обезвреждане и премахване на полицията, са получили поредната инжекция средства от Джордж Сорос, милиардера-демократ-мега-дарител, съобщи консервативно ориентираният Washington Free Beacon.

Станете почитател на Класа