Цирк в bTV: Цветанка Ризова вбеси Христо Иванов, той лъсна с култова изцепка

Цирк в bTV: Цветанка Ризова вбеси Христо Иванов, той лъсна с култова изцепка
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2024
  • Сподели:

Цветанка Ризова успя да провокира госта си Христо Иванов, председател на "Демократична България", с въпрос за мазното турско кафе, което е пил в скута на Делян Пеевски и какво всъщност е целял в крайна сметка с поведението си.

 

 

Първоначално демократът обвини Мария Габриел, че е разрушила доверието в себе си, след като е дала попълнена папка на Радев.

Документът на ГЕРБ звучи като бракоразводна жалба за „Съдебен спор“. Това е най-голямата партия и нито един политически аргумент нямаше в този документ, с който ни отказват дебат за втория мандат“, каза Иванов.

По думите му и ГЕРБ са прекалявали с искания по време на преговорите.

„Важното е дали искаме да сме отговорни или си търсим повод да се врътнем. Има едно просто правило, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Не сме искали категорично да сменим Калин Стоянов. Все пак е имало първоначална договорка. Искахме да се върнем към оригиналната формула. Г-жа Габриел го предложи това, но без споразумение“, издаде той.

Според него поведението на Габриел е било изключително недобросъвестно.

Ние от телевизията научихме, че те ще дават пресконференция, дори не сме се карали. Научихме от телевизията, че те ще дават пресконференция. Абсурд! Абсурд!“, каза Иванов.

„Можехме да извадим списъка им с министри и да им кажем, че са прекалили. Не го направихме“, подчерта юристът.

По думите му въпреки всички провокации ПП-ДБ не са прекъснали процеса на преговорите.

Тогава водещата на "Лице в лице" реши още малко да провокира събеседника си, който вече видимо беше вдигнал градусите на напрежението:

„Няма да използвам терминологията за кафето и анатомията, но се каза, че вие сте искали избори, нали така“, запита го Цветанка Ризова, а това видимо доизнерви Иванов, който започна да се върти на мястото си, да гледа в страни и да се пипа по врата.

Юристът започна да говори за себе си в трето лице:

„Христо Иванов искаше да няма първа брачна нощ и котки в чували. Ако на някого това не му харесва, това си е негова отговорност, защото тогава страната отива на избори“, каза Иванов.

„Трябва да можем да правим разлика между нещата, които са съществени и са национални приоритети и нещата, които са плод на емоция. Битовия аспект на нещата е най-вкусен за медиите, относно имена и т.н. Трябва все пак да се прави разлика между това и националния интерес. Ние искахме страната да излезе от блатото, в което е затънала“, заяви той.

По думите му сега ще иска от избирателите си да му дадат силата да може да прави реформи.

Не може ГЕРБ да пращат страната на избори, защото не сме се разбрали за един министър. Явно има друг проблем и той е в дълбочина и това са регулаторите и съдебната власт“, завърши той.

 

Станете почитател на Класа