Общинар със скандална изцепка насред заседание: Майната им на хората – да мрат!

Общинар със скандална изцепка насред заседание: Майната им на хората – да мрат!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2024
  • Сподели:

Скандално изказване на общински съветник в Горна Оряховица от последното заседание на местния парламент породи широко обществено недоволство.

Изказването е запечатано от камерите и микрофоните в залата на Общинския съвет в Горна Оряховица, съобщава БНР.

На мартенското заседание трима общински съветници коментират темата с антените на мобилните оператори по покривите на жилищните сгради.

Неформално, но пред пуснати микрофони и онлайн излъчване на сесията, единият от общинските съветници – Иван Атанасчев от „Възраждане“, казва: „То майната им, те да си мрат у блока, не е проблем, ама на пчелите въздейства това нещо“.

 

 

 

 

 

Потърсен за коментар, Иван Атанасчев заяви: „Всеки сам преценява къде иска да живее, всеки сам преценява какво да сложи на къщата си, на покрива, как да го сложи, дали иска да го облъчват някакви лъчи. Те сами преценяват дали искат да живеят".

Попитан ще се извини ли на гражданите на Горна Оряховица, Атанасчев каза: „Ще се извиним на когото трябва“.

Председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица Огнян Стоянов каза, че сега разбира за случилото се и ще разпореди проверка: „Като изгледам записа и ако има наистина такива реплики, изречени по време на заседанието, ще предприемем мерки, съгласно правилника“.

 

Станете почитател на Класа