Аз мога да си покажа колата, мога да кажа и истината

Аз мога да си покажа колата, мога да кажа и истината
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2024
  • Сподели:

 

Гледам се разгаря темата за заплащането на коментатори/анализатори и прочие политолози. 

Не знам кой какво взима, но аз съм единственият коментатор, който ходи към студиото с 911. За тези, които не знаят това е модел на Porsche.
Но може би именно защото имам достатъчно, че да го афиширам, нямам нужда да взимам заплата или хонорари от политици, партии и НПО-та. И съответно назовавам нещата с истинските им имена.

Например мога спокойно в ефир (а не в кръчмата, има разлика) да кажа, че Борисов, Доган и Пеевски са архитектите на държавния рекет, а ПП/ДБ успешно прихванаха модела, и дори са много щастливи от този факт. 

Мога да го кажа, първо защото знам как работи машината - разказвал съм подробно как рекетираха баща ми края на 90-те, чрез поправка в закона, с предварителна заплаха в прав текст, че ако не платиш в сакове кеш, ще ти заторят бизнеса. Данчо ментата беше шеф на бюджетната комисия, тогава от групата на ОДС, която прие поправките, и ни взеха бизнеса. За тези, които се интересуват съм писал статус тук. 

Та, първа защото знам. И второ, защото мога.
Много малко от колегите ми могат. За това и не си крия колата. Или каквото и да е било, свързано с живота ми. Защото нямам от какво да се притеснявам, за разлика от много други, далеч по-богати хора от мен. Но там е разликата. 
Аз мога да си покажа колата, мога да кажа и истината. А те, не могат нито едно от двете.

Станете почитател на Класа