klassa_en Klassa.bg
20-04-2018

Вход|Регистрация|

Политиците ускоряват края на българската държавност

image

Захари Николов

Един от малцината интелектуалци в този парламент предупреди , че „времето на България изтича”. Повече от вероятно е, че за болшинството от депутатите това не е „ама никаква новина”, други може би ехидничат за неуместно приповдигнатия тон на Иво Христов. На съвременната политическа клика (както и професорът я нарича) интересът на народа и България не е грижа, а клише за пред избори и телевизионни изяви. Следдесетоноемврийският псевдоелит, простичко казано, ръководи и ускорява края на българската държавност . Явно ще се вместим по-бързо до натъкмените ни от евроатлантически оракули 3 милиона и половина население по нашите земи – заговори се в близките 3-5 години за влизане в еврозоната. Изкуственото налагане на еврото при този стандарт на пенсии и заплащане ще вкара в гроба предсрочно(с кавички и без) пенсионери и прочее изморени и изтерзани от геноцидните реформи на прехода, ненужни за глобалните ни господари българи. Вероятно в нечии глави това e и краят на прехода – който оцелее, оцелее!

Но да се върнем към ежедневието на „изтичането”... Свободните ни да осведомяват каквото трябва и както трябва медии „между редовете” ни правят свидетели на карикатурната ни действителност. Главният прокурор показа уникалния си критерий за евроценностите, като заяви, че няма регламент, който да санкционира срещата му с бизнесмена Дончев в ЦУМ... Дали пък подчинените му няма да запретнат ръкави и да опишат в Наказателния кодекс поне 1000 случая, за които да се иска оставка. В Европа-та отдавна са се еманципирали от приятели и братовчеди – политици и магистрати сами напускат дори за незначителни за нашите възприятия „случки”. Помните ли как един европеец си отиде заради факта, че приятел-бизнесмен му платил самолетни билети? Да не изреждаме още десетки никъде нерегламентирани казуси, в които заради пустите му морални ценности си отидоха и си отиват от сцената известни личности. У нас подобно „лицемерие” не върви, за всеки конкретен случай си има ОБЯСНЕНИЕ. Оставка, както каза министър Цецка Цачева, се подава, само ако Бойко Борисов я поиска, а за главния прокурор си има регламент – Никой! Впрочем медиите ни се оказват най-работещата институция в страната – от сутрин до вечер политици и магистрати подгряват страстите в различните студия и вестници. Както се казва, залудо работи, залудо не стой!

Както винаги, резултатът е нулев – ЦУМгейт отиде в историята, разпаленият пламък на аферата „КТБ” загасна до незнайно кога ново подклаждане, председателят на ВКС Панов в крайна сметка ще кара друга кола, а Парламентът ще започне да работи по... същество. Той ще работи (каквото и да означава това), докато истинктът на Бойко Борисов подскаже кога да се разпусне. Съставът и стурктурирането в това Народно събрание са уникални. Съюзниците на Бойко-Борисовата партия са хора, които смятат управлението на България за колониална администрация, а премиера – за човек от ъндърграунда. Присъединяването на така наричаните патриоти към властта е епизод от цинизма на политическите клики – фалшивият патос за достойни пенсии и заплати бе сменен с държавническа загриженост. Впрочем Б.Б. в ролята на вещ режисьор направи Валери Симеонов вицепремиер и той очаквано се изложи одма – обвини за едното нищо в национално предателство депутатката Елена Йончева. Подбраният за ролята да громи опозицията Антон Шайката пък толкова дълбоко закопа в пещерата на антикомунизма, че спука от раз очакванията за по-висока топка „острие” от прогонения Методи Андреев (накратко Петолъчката).

Смяната на Петолъчката с Шайката може да се счита за грешка на режисьора Борисов – докато простоватите избухвания на единия можеха да хванат декиш у някой и друг избирател, то наукоподобната лексика на Антон Тодоров е неразбираема за едни и направо смешна за други. Както и да е... Антикомунистическите вопли на едни, малоумните предателски видения на други, ученическият елементаризъм в диалози и спорове между иначе мастити магистрати могат да отчаят и най-ентусиазираните оптимисти за бъдещето на България.

Политическата ни върхушка извън риториката и превземките де факто канализира изтичането на времето на България. Разби модерното ни земеделие и създаде няколко едри латифундисти, унищожи промишлеността и прогони от страната висококвалифицираната ни работна сила. Накупуваният от чужди служби на едро и дребно псевдополитически елит волю-неволю създаде мутренския модел на прехода, в който кражбата е норма, а с големи пари и бухалки може да се купува всичко и всеки. Думи като справедливост и експлоатация изчезнаха от лексикона, някой може да се умилява, като чете, че дори соросоидът Огнян Минчев се гнуси от мутренския модел в отношенията с работниците. „Загрижеността” на политиците (от пълния цветови спектър) на практика се изразява с опечалени физиномии заради изтичането на младите от терминал 2 на летище София или при цитати от рода на „85 процента от българите, навършили 38 години, напускат страната”. Дали пък народът трябва да е благодарен, че тези и подобни цифри от днешния геноцид не са обявени за държавна тайна?

Политическият живот, котерийните ежби на псевдоелита са жалки и смехотворни, ако не са за сметка на ограбването на народа. Оказва се, че България е страната на чудесата, типичен пример бе бутафорната 80-годишнина на Симеончо – там бяха всички, които допринесоха за днешното дередже на България. Премиери, министри, депутати, магистрати и прочее... Всеки със своя принос в изтичане на времето на България. Не, това не е пир по време на чума, в страната на чудесата няма нищо, което да се смята за парадокс. Дори и това, че в най-бедната държава в ЕС няма лява партия. Но това е отделна тема...

Захари Николов

 


Коментари (2)

ПЛАМЕН ЙОРГОВf каза: 2017-06-29 00:11:34

НАРОДЪТ СИ ГИ ИЗБРА ВЪПРЕКИ ЧЕ ГИ ПРИЗОВАВАХМЕ ДА БОЙКОТИРАТ ИЗБОРИТЕ. ЯВНО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА ДА ЗАГИНЕ ЗАЕДНО С ДЪРЖАВАТА СИ. ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ !.

валентин ангелов каза: 2017-06-27 06:09:10

Господине , винаги има решение на какъвто и да е проблем.Специално за България в настоящия момент е нужно да се сформира , само един отряд , и аз смятам че ще го подкрепи целия Български народ .Този отряд , да разчисти всичко гнило в политиката и икономиката.За кратко време , ще си дойде всичко на място.Това е единствения начин , господине , никакви други не , най малко евро атлантически глупости.България е затънала в собствените си лайна , не без чужда помощ , но , само със собствени сили трябва да се въведе ред.А друг начин няма , просто не съществува.

Добави коментар

Всички полета отбелязани с * са задължителни


 • Моля въведете буквите от картинката.

Народно събрание

prev
next

Времето

София
 • София
 • Пловдив
 • Варна
 • Бургас
 • Русе
 • Стара Загора
 • Плевен
 • Пазарджик
 • Добрич
 • Враца
 • Разград
 • Благоевград
 • Перник
 • Ловеч
 • Видин
 • Кърджали
 • Сливен
 • Велико Търново
В момента15
 • Днес20.4.2018

  15

 • събота21.4.2018

  14|26

 • неделя22.4.2018

  13|27

В мрежата днес

prev
next